Molersko farbarski radovi

Co-mont Crna Gora

Molersko farbarski radovi

Mašinski moleraj, mašinsko gletovanje, mašinsko šmirlganje i  mašinsko krecenje

Gletovanje je ravnanje zidova zavrsnim slojem da se na zidu ne bi vidjele razne rupice, ispupcenja, crtice i ostala ostecenja zidova. Kada je u pitanju gletovanje zidova, to je vec posao koji bi trebalo da odradi profesionalac. Zahteva uvježbanu tehniku i kvalitet nanosenja mase. Vrlo bitna stavka je priprema povrsine zida za nanosenje glet mase, da bi glet masa imala za sta da se veze. Posebnu pažnju treba obratiti i na izbor glet mase jer od nje zavisi potrošnja boje, broj premaza, kompleksnost završnog postupka kao i sam finalni izgled. Masa za gletovanje se može nabaviti zamješana sa vodom koja je spremna za nanošenje, i masa koja je u prahu i omogucava Vam da je mješajuci sa vodom prilagodite podlozi i tehnici kojom radite. Postoje dve vrste gletovanja: rucno i masinsko. Rucno gletovanje se koristi za manje povrsine, a vece se rade masinama. Prednosti masinskog gletovanja su mnogo brze i kvalitetnije obavljen posao, usteda na materijalu. Preporucuje se za vece povrsine i prazne stanove.

Mašinsko gletovanje, šmirglanje i krečenje izvodimo za sve kvadrature. Opremljeni smo mašinom T-MAX 405 za mašinsko gletovanje,ST-MAX za mašinsko krečenje i FLEX-om za mašinsko šmirglanje.
Manji objekti, namešteni stanovi, se rade mašinski ako za to postoji mogućnost, ili se gletuju ručno ali se zidovi isto šmirglaju mašinski radi bolje pripreme za boju.

Tok gletovanja za manje objekte

1

Zaštitita poda: Parket obavezno prektiri kartonom ili debelim najlonom. Ivice zalijepiti krep trakom.

2

Popunjavanje rupa: Rupe i šliceve nakon štemanja elektroinstalacija je potrebno ispuniti.
Za veće pukotine, koristi se materijal sa većom granulacijom.

3

Ispunjavanje većih rupa

4

Priprema glet mase : Za prvi sloj glet masa mora biti nešto gušća.

5

Gustina glet mase:Kada se smjesa dobro promiješa da bude homogena, ostavlja se da odstoji nekih 15 minuta da prorade aditivi u masi. Posle tog vremena masu ponovo promješati i početi sa gletovanjem.

6

Gletovanje plafona

7

Gletovanje zidova

8

Šmirglanje

Zainteresovani ste za saradnju, Pridružite se Našem timu

Kontaktirajte nas i postavite nam pitanja